image
 |  2 5 Серпня 2023 | 15:39

Волинянин прихистив дитинча козулі, яке ледве не роздерли голодні лиси

Мешканець села Житнівка Володимир Кадира прихистив дитинча козулі, яке ледве не роздерли голодні лиси. Ось уже третій місяць чоловік піклується про маленьку тваринку – підгодовує, носить на руках, якщо втомиться, підбадьорює, щоб допомогти оговтатися від пережитого стресу.

Про це пише газета Полісся.

Нині гість із лісу вже звик до нового оточення, спокійно походжає обійстям свого рятівника, ніби завжди був частиною його дружної сім’ї. Козлик, якого Володимир назвав “Льонею”, зростає з кожним днем, набуваючи сили та здоров’я, став улюбленцем всіх селян, особливо дітей. Сільська малеча залюбки допомає годувати козуленя, радіє можливості погратися з ним.

Перший час Володимир годував козлика винятково із пляшечки сумішшю коров’ячого молока й води. Згодом, коли той привчився їсти твердий харч, почав давати йому також різноманітну зелень. У щоденному раціоні лісової тварини завжди свіжа трава і молоко.

– Як нам розповів знайомий, що приніс козликів (була ще дівчинка, але її, на жаль, не вдалось врятувати), на тварин напали лиси. Одне дитинча рудохвості встигли роздерти і з’їсти, друге – сильно поранили, третьому пощастило більше за всіх.

Що трапилося з їхніми батьками – невідомо. Коли наляканих і поранених тваринок знайшли, поруч них не було нікого. Цей красень, кличемо його Льонею, на щастя вижив, зміцнів за той час, відколи живе у нас. Мені повністю довіряє, не боїться, каже Володимир, додаючи, що хотів би надалі передати козлика якомусь з місцевих лісових господарств чи приватному зоопарку, аби ним опікувалися спеціалісти, які мають досвід і належні умови для догляду за дикими звірями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше очолив Божественну літургію у селі на Волині (ФОТО)

Журналісти “Полісся” взялися посприяти у вирішенні цього питання, поспілкувалися з представниками лісового господарства. Вони пообіцяли знайти дім козлику. Найпевніше, тваринку поселять в одному з вольєрів, які облаштували на землях лісгоспу, там вона матиме все необхідне і буде в безпеці.

– У природному середовищі, тобто в лісі, нерідко трапляються випадки, коли на молодняк козуль нападають лиси. Нині, оскільки через воєнний стан діє заборона на полювання, контролювати популяцію цих хижаків, які до того ж є переносниками сказу, ми не можемо в тій же мірі, як раніше. Лише здійснюємо поодинокі відстріли. Тому за останні півтора року кількість лисів відчутно зросла, – пояснює мисливствознавець лісового господарства Володимир Левосюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити