image
 |  5 11 Листопада 2017 | 10:32

Волинянин привіз на Донбас вантажівку зі зброєю (ФОТО)

7 гранат та більше 500 набоїв різного калібру намагався перевезти через мобільний блокпост на міжміській дорозі мешканець іншої області серед особистих речей.

Про це 11 листопада 2017 року повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Вантаж місця призначення не дістався, його вилучено. Спецзаходи з протидії нелегальному обігу небезпечних предметів тривають.

PM605image002У п’ятницю ввечері на автошляху «Донецьк-Запоріжжя» було зупинено вантажну іномарку під керуванням гостя прифронтового регіону з Волинської області 1960 року народження. При перевірці салону авто у коробках серед речей було ретельно заховано коробки з набоями різного калібру до автоматичної зброї та пістолету, а також великокаліберні у кількості більше 500 штук, 7 гранат Ф-1 та РГД, 4 запали та 2 міни.

Крім того, було виявлено карабін «Сайга». Зброя була з пакетом дозвільних документів, однак з порушеннями умов перевезення. За це передбачена адміністративна відповідальність згідно з ч.1 ст.191 «Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

PM714image003Наразі обставини появи такої кількості боєприпасів з’ясовуються. Їх вилучено та буде спрямовано на експертизу.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадають, що в рамках спецзаходів посилено роботу не тільки на вулицях населених пунктів Донеччини, а й на їх кордонах. Збільшено кількість співробітників поліції на стаціонарних та мобільних блокпостах, інших стратегічно важливих об’єктах та дорожніх розв’язках. Звертаємось до мешканців та гостей регіону не перешкоджати законним вимогам працівників поліції, адже вони направлені на забезпечення їхньої безпеки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити