image
 |  212 16 Червня 2024 | 10:22

Волинянин продав гранатомет аби купити автівку воїнам

Ковельчанин продавав гранатомети, щоб купити автомобіль військовим. За це він отримав два роки умовного терміну.

Відповідний вирок виніс Ковельський міськрайонний суд, - пишуть Волинські новини.

Як зазначається, Ілля Ш. за невстановлених обставинах здобув протитанковий гранатомет М72 А7, який в подальшому зберігав без дозволу. 19 жовтня 2023 року чоловік продав зброю іншій особі, за що отримав 500 доларів.

Також в обвинуваченого були протитанковий гранатомет М72 А6 та 84 мм одноразовий ручний протитанковий гранатомет АТ4СS-RS, які він також незаконно отримав та зберігав. 22 листопада 2023 року волинянин продав обидва предмети тій же особі, за що отримав вже 2500 доларів.

Крім цього, працівники поліції виявили в будинку обвинуваченого 99 патронів до автомата Калашникова.

На судовому засіданні обвинувачений зазначив, що в період військової служби він знайшов три гранатомета та патрони. Після звільнення перевіз вказані речі до Ковеля, бо вважав, що можливо буде напад противника. Як тільки зрозумів, що це малоймовірно, то вирішив продати вказані предмети і на отриманні гроші придбати для побратимів на фронті автомобіль. Проте його затримали.

Чоловік визнав вину, розкаяся та просив не позбавляти його волі, адже він доглядає батька з інвалідністю, який потребує сторонньої допомоги.

Врахувавши всі обставини, суд визнав Іллю Ш. винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України.

Йому спершу призначили покарання у виді позбавлення волі на п’ять років, яке згодом замінили на два роки іспитового терміну. Також із чоловіка стягнули понад 10 тисяч гривень витрат за проведену експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити