image
 |  0 18 Липня 2020 | 16:06

Волинянин встановив світовий рекорд

Майстер народної творчості України з Володимира-Волинського Анатолій Бойко встановив світовий рекорд у номінації "Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом". Рекорд внесли до Національного Реєстру Рекордів України.

У колекції Юрія Бойка більше 170 різьблених яєць. Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі майстер винайшов сам. "Експертна оцінка, яку ми провели, свідчить, що аналогів цій техніці у світі немає", – розповіла керівниця Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова.

Сьогодні, 17 липня, майстер святкує 50-річчя. Анатолій Бойко розповідає, за фахом - різьбяр по дереву. За 20 років самостійно освоїв 17 мистецьких технік, зокрема, в'язання гачком, ліпка з глини та, навіть, вишивання. Дві техніки стали авторськими.

Оздобленням яєць займається з 2009 року. Роботи майстра нині є у приватних колекціях в різних куточків світу та в музеях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта на Волині перетворюється у супермаркет

Суспільному рекордсмен розповів: робота з яєчною шкарлупою допомогло йому реабілітуватися після контузії під час військових дій. "Я щасливий, що мої роботи визнали на світовому рівні", - каже Анатолій Бойко. Секрету створення яєць, оздоблених металом і камінням, автор не розкриває.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити