image
 |  5 14 Травня 2021 | 18:37

Волинянин заплатить 20 тисяч штрафу за контрабанду

Волинянин, який намагався вивезти з України антикварну книгу, монети та зброю, заплатить 20 009 гривень штрафу.

Таке рішення 7-го квітня прийняла суддя Ратнівського районного суду Оксана Свистун, - пише Сила правди.

Мешканець села Конище, що на Ратнівщині, Василь Харлампович 17 лютого 2021-го перетинав кордон автобусом «Ковель-Брест». З собою чоловік прихопив два багнети до гвинтівок Маузера зразка 1898-1935 та 1898-1924 років, книгу «Псалтир» 1903-го року випуску Синодальної типографії Почаївської Свято-Успенської Лаври, вісім ювілейних медалей періоду СРСР, 52 монети й амулет. Перевезти все це чоловік намагався у рюкзаку та поліетиленовому пакеті.

Судили порушника одразу за двома статтями — через носіння холодної зброї (багнетів) без відповідного дозволу та через замах на контрабанду культурних цінностей. Свою провину Василь Харлампович не заперечував і уклав з прокурором Олегом Костюком угоду про визнання винуватості, тим самим погодившись на сплату штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одній із вулиць Луцька - слідчі дії посеред вулиці: утворився затор (ФОТО, ВІДЕО)

Чоловіка визнали винним та зобов’язали сплатити штраф розміром 20 009 гривень та покрити витрати на залучення експерта, що становлять 2 942 гривні.

Антикваріат, який намагався перевезти чоловік, вилучили в дохід держави. «Псалтир» відправили у Волинський краєзнавчий музей, монети й амулет лишили на зберігання Волинській митниці, а багнети постановили передати уповноваженому підрозділу дозвільної системи Головного управління Нацполіції у Волинській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити