image
 |  7 27 Червня 2021 | 08:24

Волинянин завоював першу для збірної України медаль на чемпіонаті Європи з веслування

Ковельчанин Павло Борсук виборов першу медаль для збірної України на чемпіонаті Європи серед молоді і юніорів з веслування, який проходить у місті Познань в Польщі.

Про здобутки волинянина «Суспільному» телефоном розповів старший тренер обласної збірної Василь Прохорук.

Бронзу спортсмен виборов у дисципліні «молодіжна каноє-двійка» на дистанції 1000 метрів. Волинянин працював у парі зі спортсменом із Запоріжжя Артемом Четвертаком.

Українські веслувальники стартували в п’яти фіналах на дистанції 1000 метрів, і лише в останньому за рахунком завоювали медаль. Тренер Василь Прохорук додав, що дистанція, на якій хлопці вибороли бронзу – олімпійська і спортсмени з нею гарно впоралися.

Змагання у Познані розпочалися 24 червня. У неділю 27 червня – фінальний день чемпіонату. У федерації каноє сподіваються, що спортсмени ще зможуть поповнити здобуток збірної.

Нагадаємо, на попередньому чемпіонаті європи українські веслувальники завоювали 13 медалей на чемпіонаті Європи серед молоді та юніорів. Серед тих, хто приніс нагороди збірній, теж був каноїст з Ковеля Павло Борсук. Спортсмен тоді виборов одну золоту та одну бронзову медалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волейболістки ВНУ імені Лесі Українки – переможці XVI літньої Універсіади (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити