image
 |  0 1 Травня 2019 | 12:28

Волинянин знімає фільм про ветеранів російсько-української війни

Проблема несприйняття війни на Сході суспільством з кожним роком посилюється. А подвиг захисників нівелюється.

У цьому переконані самі ветерани АТО, - йдеться в сюжеті 12каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за 01.05.2019: 13 обстрілів, 1 захисник загинув

Юрій Хомич, після початку бойових дій пішов добровольцем. Повернувшись додому, постійно спілкується із багатьма побратимами. Каже, що більшість розмов саме про непорозуміння.

У Юрія з’явилася ідея зняти фільм про хлопців, які воювали. У стрічці – розповіді ветеранів: через що їм довелося пройти. Проте фільм ще не завершили – не вистачає кадрів. Атовцям важко відкритися, тому з ними мають працювати люди які теж пройшли війну. Актуальною є й проблема фінансування.

Юрій каже, що найголовніше виховувати в молодого покоління провагу до своєї держави та тих, хто за неї воював. Вважає, що стрічка вплине на свідомість та змусить задуматися. Юрію допомагає його друг, який працював на телебаченні 20 років. Сергій Хижук, взявся за це, тому що перконаний – якщо є можливість, то треба допомагати побратимам будь-яким чином.

Нині випустили вже декілька серій. В кожній – окрема історія окремого подвигу. Найщемливіші роботи подаватимуть на конкурси.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити