image
 |  2 1 Липня 2020 | 22:24

Волинянина судитимуть за виготовлення фальсифікованого антисептика

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про виготовлення, перевезення та зберігання з метою збуту завідомо фальсифікованого лікарського засобу, вчинені 37-річним мешканцем одного з сіл Рожищенського району. 

Скориставшись ситуацією, пов’язаною з поширенням коронавірусної хвороби #СОVID-19, та зростанням попиту на дезінфікуючі засоби, волинянин вирішив отримати незаконний прибуток від виготовлення та реалізації таких препаратів. 

Придбавши спирт, барвники, етикетки та ємності для розливу, чоловік виготовив підробку під дезінфікуючий препарат «АХД 2000», внесений до переліку лікарських засобів. 

Реалізувати свої наміри до кінця волинянину не вдалося, його протиправна діяльність була оперативно викрита та припинена працівниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом прокуратури Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали волинянина, який вирощував та торгував коноплю

Як інформують у прокуратурі Волинської області, в ході проведених санкціонованих судом обшуків в березні 2020 року правоохоронці виявили на підпільному виробництві 5,5 тонни підробленого антисептика. 

Волинянина очікує лава підсудних. 

👉Довідково: санкцією ч.1 ст. 321-1 КК України за виготовлення, перевезення та зберігання з метою збуту завідомо фальсифікованого лікарського засобу передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліське золото: в дохід держави конфіскували понад 9 тонн бурштину (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити