image
 |  7258 19 Лютого 2024 | 12:51

Волинянка самовільно викопала ставок

Штраф у розмірі 17 тисяч гривень отримала волиняка, яка без жодних дозволів вирила водойму на земельній ділянці, що призначена для ведення особистого селянського господарства.

Відповідний вирок ухвалив Турійський районний суд, - пишуть Волинські новини.

З матеріалів справи відомо, що в жовтні минулого року уродженка села Житані Володимир-Волинського району Марія Т. за допомогою спеціальної техніки облаштувала на земельній ділянці площею 0,14 гектара штучну водойму розміром 32 на 10 метрів. Такі дії жінки призвели до виведення земель із сільськогосподарського обороту та порушення структури ґрунту на ділянці.

Відзначимо, що волинянка не виготовляла документація із землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки та не отримувала жодних дозволів на зняття родючого шару ґрунту.

Обвинувальний акт розглядався в спрощеному провадженні, тобто без проведення судового розгляду та за відсутності учасників судового провадження.

Суд визнав Марію Т. винною у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною першою статті 254 Кримінального кодексу України, та оштрафував на 17 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продається зношене приміщення колишньої котельні у Луцьку (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити