image
 |  2 15 Травня 2023 | 17:44

Волинянка все життя вишиває, навчившись від мами та передає своє вміння дочці (ФОТО)

Майстриня народної творчості Шацького будинку культури, а за сумісництвом ще й учасниця народного аматорського колективу «Горлиця» Надія Гуж має великий доробок вишиваних речей.

Про це інформують у Шацькому будинку культури, - пише ВолиньUA.

Любов до вишивки Надії Іванівни прищепила бабуся та мама. Так все своє життя вона й вишиває рушники, серветки, наволочки, сорочки. Бере активну участь у виставках майстрів мистецтва. Свою любов до вишивки передає доньці Світлані, яка вже теж має свої власні роботи.

За активну участь у культурно-мистецькому житті громади неодноразово майстриню нагороджували грамотами. Ми щиро дякуємо Надії Іванівни за її творчість і завжди радо приймаємо її роботи на виставки.

У народних майстрів дуже відповідальна місія — продовжити давні традиції, щоб золота нитка українського народного мистецтва ніколи не перервалася.Декоративно-прикладне мистецтво сьогодні є однією з найяскравіших сторінок народної творчості, зокрема тому, що майже всі його складові (ткацтво, писанкарство, вишивка тощо) органічно вплетені в життєдіяльність сучасної людини.Тож інтерес до декоративно-ужиткового мистецтва не зникає упродовж віків, як і бажання навчитися бодай окремим його прийомам. Це той вид народної творчості, що розвивався завжди.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити