image
 |  11 5 Березня 2021 | 21:20

Волинянка з сином з інвалідністю лишиться без житла? (ВІДЕО)

Волинянка Олена Фіалковська, яка доглядає за прикутим до ліжка сином, терміново шукає нове житло. Власники хати, яку орендує жінка, збираються продавати житло.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

По допомогу жінка звернулася до сільської ради і небайдужих.

Нині Олена Фіалковська разом із 27-річним сином живе у селі Вербаїв під Луцьком. Андрій прикутий до ліжка після автомобільної аварії. Будинок в селі орендують три останні роки.

«Коли нас пустили в цю хату вона вже продавалася. Сказали: живіть, скільки вам потрібно», - каже жінка.

Власники будинку повідомили родину, що житло збираються продавати. Грошей купити хату немає, - каже жінка. Щомісяця на лікування та спеціальне харчування витрачає понад шість тисяч гривень. За сином доглядає цілодобово.

У Боратинській сільській раді про становище, у якому опинилася ця родина, знають, щороку на реабілітацію сина Олені Фіалковській надають матеріальну допомогу, розповідає начальниця служби у справах дітей, сім’ї та соціального захисту населення Вікторія Мельник. Зараз, каже фахівчиня, оформлюють документи, аби виплати від держави були більшими. Вирішити житлове питання наразі не можуть.

Олена Фіалковська каже: якщо з лікуванням сина завдяки небайдужим людям ще дає раду, то проблема з житлом – найгостріша.

«Голова сільської ради сказав, щоб ми шукали, якщо щось знайдемо, то вони нам теж допоможуть. Люди вже трохи поскидали, але тут дуже дорогі хати», - розповідає жінка.

За коментарем Суспільне звернулося в обласне управління соціального захисту населення. Зі слів керівниці Людмили Сірбіненко, вирішувати таку проблему має місцева влада. Забезпечення житлом осіб з інвалідністю не у компетенції управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянці відключили газ за не існуючий борг (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити