image
 |  4 31 Липня 2019 | 16:59

Волинянку намагалися одурити, пропонуючи більш як 200 тисяч гривень

На мобільний номер мешканки Володимира-Волинського прийшла смс у якій пропонувалося 259000 гривень, як згодом з’ясувала жінка таким чином її намагалися ошукати.  

Про це волинянка розповіла виданню «ВолиньUA».

- На мобільний номер прийшла смс наступного змісту: «Заберіть 259000 гривень готівкою! Дзвоніть: (044) 50333335. Ваш код виграшу О13». Стало цікаво, хто ж це так просто роздає гроші і я зателефонувала на вказаний номер. Там мене російською мовою привітали та попросили назватися. З’ясовується, що я зателефонувала у невідому мені компанію «Сім бажань» і якась програма лояльності вибрала мій номер для виграшу, хоча я не брала участі в жодній акції. А, щоб отримати виграш мені прийде смс код активації. Коли я попросила перейти на українську мову – кинули трубку, - розповіла волинянка.

Якщо даний номер телефону (044) 50333335 закинути в гугл, то можна почитати чимало відгуків суть яких зводиться до отримання персональних даних та виманювання у людей грошей.

Також цей вид шахрайства під умовноюназвою "Несподіваний виграш" входить до 20-ки способів видурювання грошей в українців. 

Типовий варіант розвитку подій: неочікуваний виграш у лотереї чи в акції (в тому числі від мобільного оператора, якихось фірм тощо). Не поспішайте довіряти таким дзвінкам. Особливо, якщо Ви не брали участь у згаданих акціях. Обов’язково варто замислитися і зупинитися, коли Вам пропонують перерахувати якісь кошти або повідомити коди поповнення рахунків незнайомим особам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Adidas дарує тисячі пар взуття»: українці стали жертвами нової схеми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити