image
 |  2 24 Грудня 2017 | 17:01

Волкер виступає за збереження санкцій проти Росії

2017 рік став найбільш кровопролитним з початку конфлікту на Донбасі, тому тиск на Росію потрібно зберігати
Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер в інтерв'ю італійській газеті La Stampa, передає Depo.ua з посиланням на Європравду.
"Дуже важливо, щоб вони (санкції) лишалися в силі доки існують причини, через які їх запровадили. Ключовою умовою є виконання Мінських угод, їх провал є сильною мотивацією. Дуже важливо, щоб США і Європа були єдині у своїй позиції з цього питання" - наголосив Волкер.
За його словами, помилково вважати, що конфлікт на сході України послабився.
"2017-й був найбільш жорстким роком. Кількість порушень перемир'я збільшилася, кількість загиблих мирних жителів найвища з початку боїв" - зазначив спецпредставник Держдепу.
"Потрібно зберігати тиск. Росіяни повинні змусити свої сили дотримуватися перемир'я і відвести зброю. Ми прагнемо досягти домовленості, за якою Москва відводить свої сили і дозволяє блакитним шоломам ООН зайняти позиції для забезпечення безпеки" - сказав Волкер.
Питання анексії Криму, за його словами, це довгострокова проблема.
Ми не можемо визнати анексію. Я не думаю, що Росія невдовзі погодиться повернути Крим, тому нам потрібна тривала політика невизнання і збереження санкцій" - наголосив Волкер.
Нагадаємо, Рада ЄС вирішила продовжити економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.
Довідка: ЄС запровадив економічні санкції проти РФ 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.
19 березня 2015 року тривалість санкцій зв'язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.
Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди як і раніше не були повністю виконані, ЄС регулярно подовжував дію санкцій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити