image
 |  5 13 Травня 2021 | 11:28

Володимир Пшибельський: Подобається працювати з людьми і вирішувати їх проблеми

Депутат Луцької міськради від фракції ВО «Свобода» Володимир Пшибельський – один з найактивніших обранців громади. Він часто порушує актуальні проблеми життя міста, бере активну участь у роботі сесійних засідань та бюджетної комісії, спілкується з виборцями. У інтерв’ю Володимир ділиться враженнями про перші місяці роботи у статусі представника громади.

- Пройшло пів року депутатської діяльності. Що можете розповісти про цей період життя?

- Це короткий, але дуже важливий період мого життя. З’явилася нагода попрацювати не лише за своєю професією, а й у суспільно-політичній площині. За ці пів року я дізнався більше про проблеми міста, ніж за кілька попередніх років. Тепер бачиш процеси зсередини. А до того бачив їх поверхово, ззовні. Була ілюзія, що все значно простіше. Насправді це не так. Депутатська діяльність змушує завжди перебувати в тонусі і постійно вдосконалюватися, мислити аналітично.

- Які основні напрямки вашої роботи як депутата?

- Працюю заступником голови комісії з питань бюджету та фінансів міської ради. Багато важливих питань розвитку громади проходить саме через цю комісію. Розглядаються зміни до бюджету. Вирішується, на які першочергові потреби спрямувати кошти. Беру участь у сесійних засіданнях, виступаю з актуальних питань порядку денного. Оскільки я біолог за фахом, значну увагу приділяю проблемам захисту навколишнього середовища. Ще один напрямок роботи – спілкування з виборцями і прийом громадян.

- З чим найчастіше звертаються люди?

- З питаннями, які стосуються їх безпосереднього життя. Це стан прибудинкових територій та доріг, погана робота громадського транспорту, матеріально-технічний стан закладів освіти, земельні питання та забудова територій.

- Які питання вже вдалося вирішити?

- Ще на початку каденції звернулися мешканці будинку по вулиці Можайська,4, де зникло опалення у зимовий сезон. Особисто спілкувався з лучанами, зустрічався з топ-менеджментом «Волиньгазу», чиновниками Департаменту ЖКГ. Проблема набула значного резонансу у ЗМІ. Довелося долати бюрократичні перепони на недолугість системи. Але завдяки рішучим діям вдалося швидко вирішити проблему і забезпечити людей теплом узимку. І це – головне.

Ініціював робочу зустріч з начальником управління транспорту Луцької міськради, до якої долучилися інші депутати. Метою заходу стало врегулювання роботи та графіку руху маршруток, які сполучають мікрорайон Вишків та село Жидичин з іншими частинами Луцька. Питання насправді дуже складне. Вважаю, що остаточно вирішити проблему можна з появою альтернативи маршруткам – тих же тролейбусів з автономним ходом.

Виділено кошти для покращення матеріального стану дитсадків №№18, 37 та школи №12. Гроші підуть на закупівлю кварцевих ламп, стільців для дітей та встановлення нового дитячого майданчика на території дитсадка.

Крім того, вже зроблено дитячий майданчик по вулиці Стрілецькій 32. Також за моєї участі були розроблені правила обрізки дерев на території громади. Це дозволить зберегти зелені насадження на території громади. І в перспективі може допомогти повернути Луцьку статус одного з найзеленіших міст України.

Після Пасхальних свят долучився до організації вивезення сміття з території Вишківського кладовища. Сподіваюся, попереду мене чекає ще чимало корисних справ для людей. Буду намагатися виправдати їх довіру.

- Робота депутата міської ради здійснюється на громадських засадах. Чи завжди вистачає на неї часу?

- Чесно скажу – бувають дні, коли дуже втомлююсь. Коли на роботу йдеш о 8 ранку, а додому повертаєшся о 9 вечора, то хочеться просто прийти додому і відпочити від усіх справ. Але після відновлення сил прокидається почуття обов’язку. Тебе обрали люди, лучани. Ти відповідальний перед ними. І це завжди допомагає знайти час. Хоча доводиться іноді працювати в суботу чи неділю. На жаль, далеко не всі питання людей можна вирішити одним телефонним дзвінком.

- Звідки черпаєте заряд енергії?

- Як казав Вінстон Черчилль, «у цьому світі щасливі ті, для кого робота – це джерело задоволення. Бо лише такі люди можуть бути по-справжньому щасливими». Мені дуже пощастило з роботою. Я люблю свою роботу і свою професію. Люблю спілкування з людьми. Тому депутатська діяльність не стала для мене тягарем. Подобається працювати з людьми і вирішувати їх проблеми. Бажаю усім любити свою роботу. Тоді на все вистачатиме часу та енергії.

- Якими рисами характеру, на вашу думку, має володіти ефективний депутат?

- Мати хороші навички спілкування. Потрібно бути відкритим і відвертим. Вміти поставити себе на місце конкретної людини і зрозуміти, що її турбує. Бути наполегливим у вирішенні питань, які часто потребують копіткої, монотонної і тривалої роботи. Тримати слово і не роздавати солодких, але нереальних обіцянок. Маю чітке правило: вислухати людину, а потім з’ясувати, чи можу я їй допомогти. Якщо так, то допомагаю особисто. Якщо ні, то залучаю інших осіб, здатних вирішити це питання.

- У Луцькій міськраді ви представляєте фракцію ВО «Свобода». Комфортно працювати в одній команді?

- Так. Це надійні люди, перевірені часом. Побратими та однодумці. З ними я пройшов багато років роботи у сфері політики. У нас є спільне бачення розвитку громади, міста, країни. Нас об’єднують спільні цінності, принципи світогляд. Вважаю, що мені пощастило бути членом цієї монолітної команди.

Спілкувався Петро Герасименко

Фото: Ірина Стрільчук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити