image
 |  7 1 Листопада 2017 | 09:02

Володимир-Волинський суд не визнав зниклого бійця померлим

Сьогодні, 1 листопада 2017 року, Володимир-Волинський суд не визнав військовослужбовця 3-го батальйону 51-ї бригади Жука Сергія померлим.

Про це повідомляє наш власкор у Володимирі-Волинському.

Визнання бійця померлим вимагала військова частина. Як повідомляв адвокат у справі Василь Нагорний, суть справи така: військова частина стверджує, нібито Сергій під час наступу противника 28. 08. 2014 року поблизу Дзеркального Донецької області зник безвісті.

Натомість мама бійця стверджує, що він живий, перебуває в полоні, бо бачила його на відео серед полонених, хоча в офіційних списках його й немає.

Мета військової частини – визнати померлим (навіть не загиблим!) із дня винесення рішення суду, виключити його зі складу ЗСУ та перестати платити матері грошове забезпечення. Подібних справ у нас - 8.

"Риторичні питання: чи має моральне право в/ч звертатись із подібними заявами (юридичне право має)? Чи в нас вже завершилась війна і проведені всі пошукові заходи, а полонені всі повернулись додому? Як на мене, підло так поступати з рідними цих бійців та передчасно "хоронити" хлопців", - зазначає Василь Нагорний.

Сьогодні суд пристав на сторону рідних бійця - і прохання частини не задовольнив.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити