image
 |  7 16 Січня 2018 | 08:24

Володимир-Волинську школу-інтернат передали в управління міській раді

Володимир-Волинську спеціальну школу-інтернат передали в оперативне управління Володимир-Волинської міської ради та рекомендували включити її до мережі освітянських закладів, які фінансуватимуться з міського бюджету.
Таке рішення прийняла «бюджетна» комісія Волинської обласної ради 15 січня 2018 року.
Обгунтовуючи необхідність прийняття такого рішення, начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна наголосила, що згідно зі ст 190 Бюджетного кодексу України, з обласного бюджету можуть фінансуватися лище ті заклади освіти, в яких навчається 70% дітей з області, а не місцевих. Між тим, склалася така ситуація, що у Володимир-Волинській школі-інтернаті освіту здобувають практично половина місцевих дітей (близько 48%), а також є дошкільні групи та початкові класи. Включення цієї школи до мережі закладів, що фінансуються з обласного бюджету, означатиме нецільове використання бюджетних коштів. Саме тому виконкому Володимир-Волинської міської ради пропонують включити школу до своєї мережі, а з обласного бюджету надаватимуть субвенцію для фінансування закладу.
Після бурхливих дискусій така позиція знайшла підтримку в більшості членів «бюджетної» комісії. Відтак, надалі обласна рада забезпечуватиме цій школі фінансову підтримку шляхом надання субвенції з обласного бюджету до бюджету міста Володимира-Волинського.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити