image
 |  2 12 Березня 2019 | 11:59

Володимирщина: у Сусваль Московський патріархат скликав своїх прихильників з інших храмів

У неділю, 10 березня 2019 року, до храму у селі Сусваль Володимир-Волинського району Московський патріархат привіз кілька десятків людей з інших храмів. Все це зроблено, аби не віддати храм ПЦУ.  

Про це «ВолиньUA» повідомили місцеві мешканці.

Нагадаємо, що 3 березня на зборах громада Сусваля вирішила перейти до ПЦУ. Ще раніше відбувся своєрідний місцевий референдум. Відповідно до його результатів 337 селян проголосували за перехід до ПЦУ, за те, щоб лишитися в УПЦ – 44, утрималися – 14, 1 бланк був недійсним.

У свою чергу, прихильники Московського патріархату у храмі Різдва Пресвятої Богородиці провели збори, про які не повідомили громаду. Як повідомив настоятель храму отець Богдан, тоді голосували не за перехід до ПЦУ, а за підтримку УПЦ. 40 голосів зібрали за підтримку, а 9 - проти.

Здавалося б, громада вирішила і ї думку потрібно поважати. Та у минулу неділю Московський патріархат показав, що храм так просто не віддасть.

«Ще біля храму помітила велику кількість автомобілів і відмітила, що більшість з них не належать нашим жителям. Зайшла в храм і вжахнулася – він був повний незнайомих мені людей, які ніколи раніше і порогу нашого храму не переступали. Десь з десяток - це були хлопці з хорошою спортивною статурою. Привезені люди ображали та обзивали нас, прихильників ПЦУ», - розповіла місцева мешканка.

Люди хотіли поспілкуватися з настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці, отцем Богданом, але у такій ситуації до спілкування не дійшло. Домовилися про зустріч зі священиком на пізніший час. Він прийшов, але переходити разом із громадою до ПЦУ не захотів, звісно, що й ключів від храму не віддав.

Крім цього, без жодних причин зняли касира храму, яка має проукраїнські погляди.

Зараз ситуація у селі напружена. Ті, хто висловився за перехід до ПЦУ не розуміють, чому їхню думку не поважає меншість. І не просто не поважає, але й вдається до ось таких провокацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада у Локачинському районі перейшла до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити