image
 |  5 30 Січня 2023 | 18:13

Володимирська громада не ввійшла навіть у двадцятку громад Волині за надходженням місцевих податків та зборів

Володимирська громада не ввійшла навіть у двадцятку громад Волині за надходженням місцевих податків та зборів у бюджет громад, тобто без врахування ПДФО.

Про це написав завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та маркетингу у Львівський національний університет природокористування Андрій Линдюк.

«До питання бюджетного рейтингу громад Волинської області.

Для того, щоб оцінити роль керівництва громад, то більш об"єктиним буде, на мою думку, оцінити стан надходжень місцевих податків та зборів у бюджети громад, тобто без врахування ПДФО.

Отже, згідно цього показника ситуація є трошки іншою. Зокрема, громадами-лідерами, які добре спрацювали із місцевим бізнесом і, відповідно, отримали значно більше у 2022 р відносно 2021 р місцевих податків та зборів є Прилісненська, Поромівська, Велицька, Локачинська, Мар"янівська та інші громади. При тому, половина громад Волині отримали меншу суму місцевих податків, що є негативним явищем. Особливо незадовільно спрацювали у Луківській, Вишнівській, Рівненській, Старовижівській, Колодяжненській, Берестечківській, Маневицькій та Шацькій громадах.

Знову ж таки, кого цікавить як ваші громади спрацювали у 2022 р відносно 2021 р в плані наповнення місцевих бюджетів дивіться та порівнюйте з іншими», - йдеться у дописі.

Розроблено на основі даних ДФ Волинської ОДА викладачами Кафедра Міжнародних економічних відносин та маркетингу Львівський національний університет природокористування

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Володимир курсуватиме новий поїзд

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити