image
 |  0 7 Листопада 2021 | 20:02

Вологість кукурудзи на Волині вдвічі вища від норми

Станом на 28 жовтня 2021 р. аграрії Волинської області зібрали 352,4 тис. тонн зерна кукурудзи з площі 39,6 тис. га за середньої врожайності 8,9 т/га. Показник вологості варіюється в межах 24-27% (гібриди з високим ФАО — 30%).

Про це в коментарі SuperAgronom.com розповів Ярослав Мазуренко, керівник департаменту аграрного виробництва ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт».

«Кукурудзу зібрали з 30% площ, вологість досить значна — 24-27%. Гібриди з високим ФАО мають вологість до 30%, але збирати будемо їх пізніше, тому показник дещо знизиться», — говорить пан Ярослав.

За його словами, попри підвищення цін на газ проблем з сушінням зерна майже немає, лише періодично відзначається перепад тиску газу в системі. Наразі на елеватори доставили близько 40 тис. тонн кукурудзи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через «Велике будівництво» Зеленського неподалік Волині зруйнували відрізок дороги

Також Ярослав Мазур розповів, що зростання цін на добрива не вплине на розподіл посівних площ.

«Поки що плани коригуватись не будуть, — працюватимемо в рамках традиційної сівозміни», — зазначив керівник департаменту аграрного виробництва.

Щодо стану озимих культур — 80% сходів ріпаку знаходяться у відмінному стані, а 20% у доброму. Прогнозується, що усі рослини перезимують добре.

«По озимій пшениці вже маємо сходи, половину навіть обробляємо гербіцидами», — резюмував пан Ярослав.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити