image
 |  4 28 Березня 2023 | 18:43

Волонтер з Великобританії став ініціатором партнерства між Володимиром та Нересборо

Волонтер з Великобританії Боб Френдт неодноразово бував у Володимирі із гуманітарною допомогою, а в останню поїздку привіз листа від ради міста Нересборо про партнерство з княжим містом.

Про деталі допомоги та розвиток співпраці розповів у фейсбуці депутат міськради Констянтин Зінкевич.

Вчора наш друг із Великобританії Bob Frendt привіз листа від ради міста Knaresborough, що у графстві Північний Йоркшир, у якому йдеться про те, що рада їхнього міста 20.03.2023 р. підтримала нашу ідею, пропозицію стати містом-партнером для нашого міста Володимира.

На зустрічі у міського голови Ігоря Пальонки у Володимирська міська рада ми проговорили способи і напрямки співпраці між нашими містами.

Цікаво, що у Британії зазвичай, як каже Боб, міста мають по одному місту-побратиму за кордоном. У випадку з Knaresborough (Нересборо), у якого уже є місто-партнер у Німеччині, рада їхнього міста погодилась розвивати партнерську співпрацю з Володимиром через велику повагу до України і бажання допомагати простим українцям, за що їм велика подяка!

А ще більша подяка Бобу Френдту!!! За щирість, за наполегливість, за простоту і велике серце!

Боб уже втретє привозить до нас вантаж, який ми, ГО «Об‘єднання Активіст» Громадська організація "Об'єднання Активіст", передаємо у місцеву лікарню, у дитячі садки, дітям і військових, і в різних закладах, і на деокупованих землях Чернігівщини, Харківщини, Запоріжжя (пам‘ятаєте іграшки від Боба?), а також для ЗСУ те, що їм може бути корисним.

Боб цього разу приїхав із своїм другом, поляком Sławek Kałka, який також у цю допомогу вкладає багато душі і грошей.

Ми зараз розвантажили для Володимирського ТМО багато розхідних медичних матеріалів, милиці, ходунки, реабілітаційні тренажери, медичні ліжка і матраци, а також нові хірургічні інструменти.

Інвалідні візки роздамо згодом тим, хто потребує.

Це насправді величезна допомога!

Відвідали ми також ліцей Ліцей Імені Олександра Цинкаловського (раніше у нас уже була спільна відеоконференція) і обговорили ймовірну співпрацю між школами та й взагалі дітьми Володимира і Knaresborough. Дуже душевно поспілкувались та конкретизували свої ідеї співпраці.

Боб привіз Великодні шоколадні яйця від жителів свого міста! Частину навіть роздав особисто діткам, що зараз лікуються у нашій лікарні, інші ми роздамо ближче до Великодня.

А ще Боб Френдт є vip-фанатом футбольного клубу «Manchester City»! То про це можна багато розповідати.

Але деякі подарунки від їхнього фан-клубу теж привіз!

А ще привіз деякі індивідуальні речі на прохання. Про всі не буду, але ось про друкований журнал «The Guardian» скажу.

Олег Тимосевич попросив Боба привезти номер журналу, де на першій сторінці наш танкіст із 10-ї бригади. То вже наші друзі з десятої бригади потирають руки в очікуванні журналу з фото і статтею. До речі, Боб спеціально за цим номером звертався в редакцію, бо в кіосках уже не було. Запитали, навіщо? Пояснив ) То вислали безкоштовно.

А ще ми з Бобом та Славеком та Venger Oleg відвідали Оксану Ткач. Вона з дітками живе у с. Заріччя біля Володимира. Виїхали вони сюди із окупації.

Оксанин чоловік, прикордонник, загинув на Луганщині 24.02.22 на бойовому посту. Британці взагалі вважають смерть Дениса Ткача першою смертю українського воїна під час повномасштабного вторгнення.

Про це також писав «The Guardian».

Якесь маю таке відчуття, що світ тісний насправді, і все набагато ближче, ніж уявлялось раніше.

І біль, і сльози. І радість, і поміч, і любов.

Дякую, Боб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити