image
 |  14 27 Серпня 2019 | 23:01

Вони покинуті напризволяще, - лучанка про нещодавно посаджені дороговартісні липи (ФОТО)

Лучани вважають, що липи, які нещодавно висадили вздовж вулиці Винниченка, покинті напризволяще. І невдовзі вони можуть загинути.

Про це пише Олена Бородавка у соцмережі facebook.

"Кому що, а (курці просо)) мені – Винниченка. Цього разу - про наявні дерева. Маємо молоді липи, хоч і не дуже доречні на краю тротуару (через широку форму майбутніх крон), але доволі невибагливі у міських умовах. Та невибагливість аж ніяк не означає, що дерева не потребують догляду, бо висаджені восени із зашитим у мішковину невеличким комом землі, рослини мають і відповідну скромну кореневу систему. Тому діставати ґрунтові води самостійно, як старші дерева, вони просто не здатні, хоч би як силкувалися. Їм дуже пощастило з рясними дощами, коли навіть мізерні пристовбурні кола могли накопичувати вдосталь вологи, але ось дощі скінчилися. Звісно, декоративна мульча здатна у певній мірі затримувати наявну у ґрунті вологу, але сама по собі та гранітна крихта воду не виробляє. Липам зле, деякі мають анемічне листя і відверто осінній вигляд. А це є кепський натяк на те, що вони покинуті напризволяще. Рослинам бракує і води, і поживних речовин (о, саме час внести калійно-фосфорні добрива!)). Пане радник Ігор Поліщук, то прошу вас звернути увагу відповідних служб на ціну питання – кожне дерево вартує наших чималих грошей. Якщо я правильно розумію, у разі загибелі лип через відсутність догляду їхню вартість має компенсувати той, хто не забезпечив догляд? І заміну сухого каштана біля зупинки має виконати своїм коштом та ж служба, яка його порішила? Дякую за відповідь", - йдеться у дописі.

Читайте також: З луцьких парковок до бюджету зібрали «рекордні» 13 тисяч

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити