image
 |  0 14 Травня 2022 | 09:53

«Вони вкотре плюють в лице усім українцям», - волинський священик про рішення синоду упц мп

Священик Віктор Мартиненко, котрий першим на Волині перейшов з упц мп до ПЦУ гостро розкритикував вчорашнє рішення синоду упц, який назвав причиною війни в Україні створення ПЦУ.

Відповідний допис він розмістив у фейсбуці.

Подаємо його без змін.

«Оставите мертвим погребати своя мертвецы» (Мф. 8,22)...

Щось згадалися ці Христові слова, коли прочитав діяння вчорашнього синоду рпцвУ.

Знаєте, чому у нас війна? Чому орки бомблять міста, вбивають тисячі цивільних, катують жінок, ґвалтують дітей? - Тому що в Україні є Помісна Церква! Так, про це повідомив вчора синод рпzвУ.

Ви, наївні, думали, що вони хоч якось зречуться сатаніста кирила, чи може засудять геноцид свого народу, чи поспівчувають сотням тисяч українців, що втратили близьких у цій навалі, благословенній їхнім "гаспадіном"?

Ні! Вони вкотре плюють в лице усім українцям. Вони вкотре витирають ноги об своїх священиків. Вони ґвалтують совість тих одиниць своїх апологетів, в кого та совість ще лишилася. Вони вкотре демонстративно іспражняються перед суспільством. Вони, точно як їх братушки, ґвалтують матір на очах дітей...

"З сумом констатуємо, що усі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства П.О. Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та «ПЦУ» і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну".

Кончені! Кончені у нікчемності! Кончені у ницісті! Жалюгідні!

Ваш синод заливався трелями на підтримку Новінського, ви вопили про ганєнія і прітєснєнія, брехливо висмоктуючи їх із пальця. Ви нічого не хочете сказати про "подвиги" "воїнства" якому позавчора дякував ВАШ патріарх?

Тепер ви звертаєтеся до Президента щоб він вас захистив від народного гніву?

Вас не хочуть!

Ви дістали!

Своєю брехнею і блюзнірством.

Своєю ненавистю до України.

Своїми попами-колаборантами і наводчиками.

Своїм невставанням і "катюзі по заслузі".

Своїми парадами з опзж і хіротоніями добкіних.

Своїми "паломніцамі" і мерседесами.

Своїми немитими "старцамі" і "Пєршим", що мало не подушкою душив свого Батька...

Медведчуковими монастирями і вагончиками Новінського.

Дістали!

Так, у вас є ще ресурс: - Затьмарені фанати зі скляними очима, закутані примари в довгих спідницях і попи із засмальцованими хвостами, яких ви роками штампували у своїх пдс'ах. Їх, нещасних, ви знову кинете в бій, на черговому "малітвєннам стоянії", давши в руки транспоранти та іконки царя-іскупітєля...

Саме на такий електорат розраховані діяння вчорашнього синоду.

Проте навіть ті ресурси тануть. Людей, яких можна благословляти палкою по головах, для яких дід в брильянтах є моральним авторитетом чи які можуть слухати кошмари логопеда у роліках вашого Пєршого - таких людей все меньше!

Думаю, після цього синоду останні притомні пасажири зійдуть з Титаніка. Хоча на ньому продовжує грати оркестр - виконують фуги про "зібрання вірних" та іншу пургу...

Втім, ця аналогія невдала - оркестр на Титаніку грав щиро і до кінця. У цих же музикантів давно приготовані шлюпки...

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити