image
 |  0 16 Травня 2022 | 10:23

Ворог готується до оборони від контрнаступу української армії, - боєць «Легіону Свободи» Руслан Андрійко

За прогнозами американських аналітиків ISW, саме на Ізюмському напрямку найближчим часом можна очікувати контрнаступ українських збройних сил.

На думку бійця «Легіону Свободи» Руслана Андрійко, контрнаступ залежатиме від того, наскільки швидко Україна і, зокрема, позиції на Ізюмському напрямку, отримають від наших союзників важку зброю, артилерію, танки. Наразі ж противник готується до оборони.

Про це Андрійко розповів в етері телеканалу «Еспресо».

«Фіксуємо зусилля орків утримати свої позиції, логістичні вузли, джерела постачання армії. Це може свідчити про підготовку до певних вже оборонних дій від контрнаступу української армії», - зазначив.

За словами кібця, ситуація на Ізюмському напрямку, який трохи східніше та південніше від самого Харкова, – традиційно гаряча. І якщо на півночі Харківської області відбувається поступове звільнення населених пунктів, то тут досі спостерігається концентрація сил ворога.

«Звідси орки на даний момент не відходять. Намагаються забезпечити свої війська технікою та боєприпасами. Ведуть постійні обстріли. І, думаю, не зменшуватимуть їх, бо ще мають запаси балістичних ракет дальньої дії й стоять в безпосередній близькості до мирних міст України та передових позицій, що тримають бійці «Легіону Свободи» й інших підрозділів ЗСУ і Територіальної оборони», - зауважив Андрійко.

Для ворога Ізюмський напрямок особливо важливий, адже дозволить відрізати Донецьку і Луганську області.

«Успіхів та досягнень у противника досі немає. Військові, кинуті сюди, - здебільшого необстріляні молоді орки, які попри погрози командирів, загрозу кримінальною розправою та звільненням з армії відмовляються іти в наступ. Це свідчить про відсутність у них бойового духу та неготовність до активних наступальних дій на території України», - акцентував.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити