image
 |  148 21 Липня 2024 | 16:53

Ворог стягує додаткові штурмові групи до Глибокого на Харківщині

Росіяни не полишають спроб прорвати оборону українських військ на півночі Харківщини.

Зокрема, у район населеного пункту Глибоке для підготовки до наступальних дій противник перемістив додаткові штурмові групи 155-ї окремої бригади морської піхоти ТОФ та 18-ї мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу. Про це повідомляє оперативно-тактичне угруповання військ "Харків", - пише ВолиньUA.

При цьому ворог застосовує БпЛА для дистанційного мінування місцевості.

"У районі населеного пункту Муром, що на території РФ, відмічено прибуття додаткового особового складу 41-го мотострілецького полку 72-ї мотострілецької дивізії з метою поповнення поточного некомплекту особового складу. У районі центральної та східної частини Вовчанська окупанти продовжують перегрупування штурмових груп 138-ї окремої мотострілецької бригади, 1009-го мотострілецького полку 6-ї армії та 128-ї окремої мотострілецької бригади 44-го армійського корпусу для проведення штурмових дій", - йдеться у повідомленні.

Підтверджено також, що штурмовий загін 153-го танкового полку 47 танкової дивізії ЗС РФ виведений на відновлення. Його позиції зайняв особовий склад 128-ї окремої мотострілецької бригади 44-го армійського корпусу та загону "Ахмат".

Загалом минулої доби на цій ділянці фронту відбулося сім бойових зіткнень.

"Ворог наніс в напрямку позицій наших військ 10 авіаційних ударів із застосуванням 16 КАБів, завдав чотирьох ракетних ударів та 32 удари дронами-камікадзе. Здійснив 396 обстрілів позицій Сил оборони України. Від початку поточної доби відбулося п'ять бойових зіткнень, ще одне триває. У ході боїв російські окупанти успіху не мали, втрат наших позицій не допущено. Втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 113 осіб", - зазначили в ОТУВ "Харків".

За добу на цьому напрямку ворог також втратив 29 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, два танки, п'ять артилерійських систем, вісім одиниць автомобільної техніки, три - спецтехніки та 11 безпілотників.

Окрім того, знищено 72 укриття для особового складу противника та пункт зберігання боєприпасів.

"Сили оборони України контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії РФ", - йдеться у повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити