image
 |  14 30 Серпня 2020 | 13:10

Вперше: у Луцьку стартував чемпіонат міста зі стрільби з лука

Майже три десятки лучників змагатимуться у Луцьку за звання найкращого. Перший чемпіонат міста зі стрільби з лука розпочався на території Інституту мистецтв у неділю, 30 серпня.

Змагання стрільців - унікальне у Луцьку, адже клуб стрільби "Луцькі соколи" працює всього трохи більше року. Його створила Майя Москвич - учасниця Революції Гідності та АТО. Саме вона минулого року брала участь у "Іграх Нескорених" як лучниця, і привезла у рідне місто цей новий спорт, - інформує ІА "Конкурент".

Традиційно, урочистості почали зі священиків, які благословили змагання. Згодом луцький прикордонний загін виконав гімн, а діти підняли державний прапор України. Організаторка запросила до слова партнерів заходу - ректора ВНУ імені Лесі Українки Анатолія Цьося та представників Луцької міської ради. 

Очільник університету зазначив, що для ВУЗу дуже цінна співпраця із луцькими стрільцями, тому з початку навчального року університет започатковує на базі факультету фізичної культури та здоров'я спортивну секцію стрільби з лука. У міській раді також висловили готовність підтримувати цей вид спорту. Далі до лучників звернулася Майя Москвич.

"Говоритиму з вами як тренер. Я знаю, як ви стріляєте на тренуваннях. Знаю ваш рівень і результат. Знаю всі технічні моменти кожного. Але я хочу побачити, який результат ви покажете на змаганнях. Мені важливо, щоб ви боролися і перемагали. Бо дарма кажуть, що головне у змаганнях - участь. Головне - це перемога. Ви виходите на дистанцію - і єдиний, хто може збити вас із результату - ваші руки, ноги і очі. Перемога в першу чергу означатиме, що вам вдасться перемогти себе", - каже Майя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінінфраструктури хочуть змусити водіїв ще раз здавати на «права» та проходити курси

Першу стрілу випустив наймолодший учасник змагань - восьмирічний Данило. Після нього до лука запросили дорослих - ректора університету Анатолія Цьося та очільника департаменту сім'ї і молоді Володимира Захожого. Всі вони зробили символічні постріли, які означали початок співпраці. Кожен із них отримає свій символічний примірник цілі після завершення змагань.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити