image
 |  4 1 Березня 2021 | 23:45

Вперше в історії: експрезидента Франції Саркозі засудили до тюремних грат за корупцію

Кримінальний суд Франції виніс вирок щодо експрезидента країни Ніколя Саркозі у справі про корупцію - 3 роки позбавлення волі, два з яких призначені умовно.

 Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Le Figaro.

Суд визнав Саркзозі винним в корупції й торгівлі впливом. Зазначається, що Саркозі ще може подати апеляцію на рішення суду.

Звинувачення проти 66-річого експрезидента стосувалися подій 2014 року.

Прокуратура звинувачувала Саркозі у спробі отримати через свого адвоката Тьєррі Херцога секретну інформацію від судді Гілберта Азіберта про іншу справу, яку з того часу було припинено. За даними прокуратури, судді була запропонована допомога в отриманні посади в Монако.

Херцог та Азіберт також отримали по 3 роки позбавлення волі, з яких два призначені умовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп від ОПЗЖ опублікував карту України без Криму і з трьома мовними «сортами» українців

Як відомо, Ніколя Саркозі— французький державний і політичний діяч, 23-й президент Франції, 6-й Президент П'ятої республіки з 16 травня 2007 р. по 15 травня 2012 р. В народі його часто називають «Сарко».

Проти Саркозі ведеться кілька розслідувань, які стосуються корупції, шахрайства, фаворитизму та порушень під час фінансування виборчої кампанії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити