image
 |  4 30 Листопада 2020 | 10:10

Вперше за 10 років: у Німеччині заборонили різдвяні ярмарки, однак створили свято водіям

У Німеччині вперше за 10 років не відкрилися традиційні різдвяні ярмарки. Все через запровадження ще жорсткіших коронавірусних обмежень. Варто зазначити, що деякі регіони країни ще місяць тому оголосили, що ярмарків не буде.

Про це повідомляє «24 канал».

Наприкінці жовтня повідомляли і про скасування знаменитого Нюрнберзького ярмарку. Відмовились від масових святкувань і в Саксонії, яку називають «Різдвяною землею», повідомляє «Укрінформ».

Що вирішили у столиці

Влада у Берліні довго вагалася, як чи святкувати Різдво масово. Кожного року на Потсдамерплац ринок відкривався набагато раніше. Там цьогоріч навіть почали споруджувати торговельні ряди. Однак після рішення влади провели повний демонтаж і каруселі, і гірки, і павільйонів.

Менеджер цього ринку заявив, що навіть якби ярмарки відкрились, це було б не вигідно. Все через те, що все одно необхідні карантинні обмеження. Не відкрили ринки і на Жандарменмаркт, і перед палацом Шарлотенбург.

Що робити німцям

Жителі Німеччини все одно зможуть придбати яблука в карамелі або пряники, млинці або підсмажені сосиски. Окремим павільйонам дозволили працювати на площах перед торговельними центрами. Там можна буде знайти навіть глінтвейн, однак проситимуть не пити його поряд з місцем торгівлі.

Різдво у Німеччини буде набагато скромнішим, ніж зазвичай. Хоча в традиційних місцях і з'явилися ялинки, але ілюмінація міст є не такою яскравою.

Довідка. У Німеччині вже зафіксували понад 1 мільйон хворих на COVID-19. Одужали від недуги 731 тисяча людей, а померли – 16 306.

Ярмарок для водіїв

Водночас у селі Унтербрунн неподалік Мюнхена відкрився святковий ярмарок для автомобілістів. Це альтернатива традиційним різдвяним ярмаркам. Відвідувачам на машинах при в'їзді видають меню. Вони роблять замовлення, оплачують його а пізніше їдуть його забирати.

Різдвяні ярмарки в інших країнах: що відомо

Наприкінці жовтня стало відомо, що різдвяні заходи в Італії не відбудуться – масштабні різдвяні ярмарки в альпійському регіоні Трентіно-Альто-Адідже скасували.

В столиці Австрії – Відні – різдвяні ярмарки очікують. Однак вони відбудуться з певними правилами: як відвідувачі, так і персонал повинні бути у масках, а також зменшили кількість прилавків, аби забезпечити дотримання дистанції.

Про відмову від різдвяних ярмарків та новорічних вечірок заявила також Швеція.

Яке рішення приймуть в Україні – наразі невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молитва під час пошесті згубної (епідемії): Протидіяти коронавірусу слід насамперед духовно, – митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити