image
 |  5 28 Січня 2021 | 15:23

ВР вдруге не призначила Юрія Вітренка міністром енергетики: як голосували волинські нардепи?

На засіданні Верховної Ради 28 січня Юрія Вітренка з другої спроби не призначили на посаду першого віце-прем'єра - міністром енергетики.

За проголосували 204 депутати, проти - 45, утрималися - 62, не голосували - 38.

Кандидатуру підтримали фракція "Слуга народу" - 177 голосів, "Довіра" - 18 голосів і позафракційні депутати - 9 голосів. "Проти" голосувала "Батьківщина" - 17 "проти" і "Опозиційна платформа-За життя" - 21 "проти".

"Європейська солідарність", "Голос" і "За майбутнє" утрималися.

Волинські нардепи не підтримали даний проєкт рішення. Результати голосування за цим посиланням. ТУТ

Перед цим кандидатуру Вітренка підтримав профільний комітет. За його призначення проголосували 14 з 18 членів парламентського комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг, які були присутні на засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із зарплат українців почнуть відраховувати гроші на другу пенсію?

Нагадаємо, вперше за кандидатуру Вітренка парламентарі голосували 17 грудня. Як тепер, так і тоді, для його призначення на посаду першого віце-прем’єр-міністра – міністра енергетики і вугільної промисловості не вистачило голосів. При цьому попереднього разу Вітренко також не мав підтримки в профільному комітеті. Відтак 21 грудня Кабінет міністрів призначив Юрія Вітренка виконувачем обов’язків міністра енергетики.

Нагадаємо, що Кабмін на позачерговому засіданні 21 грудня призначив Вітренко першим заступником міністра енергетики. На нього також поклали тимчасове виконання обов'язків міністра.

Президент Володимир Зеленський приїхав на засідання фракції "Слуга народу" і просив підтримати Вітренко під час голосування в парламенті на посаду міністра енергетики, як найбільш незалежний кандидат.

Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко припустив, що під час нового голосування у Вітренко буде більше підтримки з боку фракції, оскільки він "за цей час провів певну роботу".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити