image
 |  2 21 Жовтня 2019 | 21:10

ВРУ відхилила правку «Свободи», що забороняла заставу корупціонерам

Верховна Рада України відхилила поправку до президентського законопроекту №1009 щодо вдосконалення кримінально-процесуального законодавства, що передбачала позбавлення корупціонерів права виходу з-під арешту через заставу. Відповідну поправку вносила до ВРУ народний депутат України від ВО “Свобода” Оксана Савчук.

Про це у своєму блозі на “Українській правді” написав лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

“Свобода” ще 2 березня 2015 року зареєструвала у Верховній Раді законопроект №2266 – про заборону грошової застави для корупціонерів. Тодішня влада його відразу заблокувала, і зрозуміло, чому (не будуть же вони самі своїх свинарчуків садити). Тепер прийшла нова влада. З обіцянками на білбордах садити всіх і відразу. І що? Нардеп від “Свободи” Оксана Савчук знову подала нашу пропозицію – як поправку до президентського проекту закону №1009 щодо вдосконалення кримінально-процесуального законодавства. “Слуги народу” розглянули…і відхилили”, – повідомив Олег Тягнибок.

“Сподіватися на справедливе покарання після такого? Останні 5 років нам вже підтвердили: марно. Тим часом рука руку миє, як бачите. І обидві білі живуть”, – додав лідер націоналістів.

Нагадаємо, сьогодні президента корпорації “Богдан” і колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського (Свинарчука), підозрюваного у розкраданні щонайменше 250 млн грн, відпустили під заставу, вдесятеро меншу, ніж просила САП – 10 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув колишній міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити