image
 |  2 22 Травня 2019 | 12:49

Вручили нагороди та помолились: у Володимирі вшанували загиблих під Волновахою

Сьогодні у Володимирі-Волинському на площі Героїв вшанували загиблих під Волновахою бійців 51-ої бригади та вручили посмертні нагороди рідним загиблих Героїв. 

Про це інформує «ВолиньUA».

Участь у заходах взяли рідні загиблих військовослужбовців з міста та району, представники міської та районної влад, єпископ Володимир-Волинський та Турійський Матфей з духовенством, священнослужителі греко-католицької та католицької церков. Демонстративно окремо до заходів приєдналися представники Московського патріархату.

Мер міста Петро Саганюк звертаючись до присутніх та рідних загиблих зазначив, що минуло 5 років відколи прийшла страшна звістка у наше древнє місто.

- Під Волновахою, яка стала могилою та трагедією для 51-ої бригади, загинули наші молоді хлопці. Вони не думаючи про те, що зі сходу на нас нахлине війна, не думали про життя, вони взяли зброю і захищали нашу святу українську землю. Ці герої в пам’яті усіх нас. Висловлюємо глибоке співчуття рідним, які тут присутні, у зв’язку з непоправною втрато. Ці герої будуть прикладом для молодого покоління як любити і захищати свою Батьківщину. З обранням нового президента ми всі надіємося, що ця війна завершиться. Наші землі повернуться в лоно України-матері, а наші герої будуть жити вічно, бо ми будемо пам’ятати про них.

Представник Володимир-Волинського комісаріату вручив нагороди рідним загиблих військовослужбовців. Ці посмертні нагороди отримували матері, батьки, брати, дружини та діти Героїв.

Василя Крищука було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, Віталія Ліщука Володимира Крохмаля, Ігоря Упорова, Василя Спасьонова, Віктора Хмелецького, Олександра Давидюка, Руслана Голяновського, Петра Сусваля, Миколу Ларіна, Дмитра Головіна, Михайла Ілляшука, Леоніда Крепеця, Василя Крищука, Сергія Проця, Василя Сака, Сергія Свища, Олексія Цигикала, Сергія Смірнова відзнаками Президента України «За участь в АТО».

Донька загиблого в Іловайському котлі Сергія Смірнова Аліна виконала зворушливу пісню про батька.

Військові капелани 14-ої бригади відслужили поминальну панахиду, після якої до портретів загиблих лягли квіти.

І ось, коли завершили покладання квітів і почали формувати колону для переходу у парк «Слов’янський», для відзначення річниці перепоховання Тараса Шевченка, ще одну панахиду почали служити представники Московського патріархату.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити