image
 |  5 10 Червня 2020 | 08:32

Все більше українців створюють фірми у Польщі

Дедалі більше іноземців відкриває економічну діяльність у Польщі. В Опольському воєводстві свої фірми має 347 іноземців. Найбільше серед них українців. Унаслідок пандемії коронавірусу з Польщі виїждали перш за все особи, які працювали на основі трудового договору.

Про це повідомляє «POLSKIE RADIO».

Видання «Gazeta Polska Codziennie» пише, що в опольському відділенні Закладу соціального страхування помітили більшу зацікавленість іноземців відкриттям власного бізнесу. «Якщо порівняти осінь 2019 року з нинішніми даними, можна ствердити, що іноземці щораз більш охоче реєструють несільськогосподарську економічну діяльність.

Торік восени в регіоні було 313 таких прикладів, а зараз їх у нас 347. Найчисленніше представлені в цій групі громадяни України; про самостійну сплату внесків на соціальне страхування повідомило 139 осіб», – сказав речник Закладу соціального страхування в Ополі Себастіан Щурек.

Через епідемічну ситуацію зменшилося число іноземців, за яких опольські роботодавці декларували сплату внесків до Закладу соціального страхування. Восени минулого року в регіональній системі було понад 20 тисяч іноземців, а тепер їх число зменшилося до 15,6 тисячі. Більшість з них – громадяни України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща визначиться з відкриттям своїх кордонів до 11 червня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити