image
 |  7 6 Вересня 2020 | 17:13

Все на пpодаж? Мін'юст планує залишити лише дві в'язниці в усій Україні

Міністерство юстиції планує суттєво скоротити кількість в'язниць. Загалом в'язниць має залишитися лише дві на всю країну.

Про це повідомляє «24 канал».

Відповідну заяву в ефірі телеканалу «Дім» зробив міністр юстиції Денис Малюська.

Малюська пояснив, що Україна має наслідувати модель покарання північної Європи. Там людей, які вчинили злочини, не саджають до в'язниць.

Там люди повинні соціалізуватися, а у нас який принцип: є злочин – треба покарати. Це око за око, зуб за зуб. Це емоційно, але не раціонально, – пояснив очільник Мін'юсту.

Міністр додав, що такий принцип не допомагає, адже як свідчить українська статистика, після виходу з в'язниці люди продовжують вчиняти злочини.

Він підкреслив, що в'язниця не виправляє людей. Адже нерідко люди вчиняють повторні злочини, які є тяжчими, ніж ті, за які людина перший раз сиділа.

За словами Малюськи, слідчі ізолятори потрібні у кожному великому місті, адже під час слідство та досудового розслідування необхідно десь розміщати підозрюваних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Маша, її вже продано!». Спливло листування «слуг» про продаж квот на місцевих виборах (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити