image
 |  2 27 Липня 2018 | 16:17

Вселенський Патріархат відмовився святкувати 1030-річчя хрещення Русі у Москві

Вселенський патріархат відмовився святкувати 1030-річчя хрещення Русі у Москві. Натомість його представники візьмуть участь в урочистостях з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України у Києві 28 липня.
Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Facebook-сторінку Української помісної православної церкви (УППЦ).
«Як стало відомо, Вселенським Патріархом на отримане від глави РПЦ Кирила (Гундяєва) офіційне запрошення взяти участь в урочистих заходах, присвячених «1030-летию крещения Руси», було направлено відповідь щодо неможливості та недоцільності участі представників Вселенського Патріархату у заходах, що проводитимуться в РФ.
У відповіді Вселенського Патріарха також зазначено, що дійсні свята з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі відбуватимуться у Києві, в яких представники Вселенського Патріарха візьмуть участь 28.07, і на які представники Вселенського Патріархату були запрошені та призначена відповідна делегація»,– йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, досить різка відповідь Вселенського Патріарха обумовлена його чіткою позицією щодо відсутності у Москви підстав для організації урочистостей з приводу історичних подій, які мали місце наприкінці X ст. в Києві, та невизнанні "приєднання" Київської Митрополії Московським патріархатом у другій половині XVII ст.
Як повідомляв Укрінформ, Українська православна церква Московського патріархату проводить у Києві заходи до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. Зокрема, після молебну на Володимирській гірці відбудеться хресний хід до Києво-Печерської Лаври.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити