image
 |  0 14 Грудня 2018 | 12:47

Вселенський патріарх таки просив голів УАПЦ й УПЦ КП не висуватися на посаду

Вселенський патріарх Варфоломій закликав патріарха УПЦ КП Філарета й митрополита УАПЦ Макарія не висуватися на посаду предстоятеля об’єднаної української православної церкви.

Про це розповів голова Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Ми підписали звернення до вселенського патріарха про надання томосу, я зразу об’явив, що я свою кандидатуру не буду виставляти", – зазначив він.

"Бог мені думку таку добру прислав, бо уже в жовтні місяці прийшов лист за підписом вселенського патріарха, до мене прийшов і, напевне, до патріарха Філарета, щоб ми не ставили на голосування – ні один, ні другий", – сказав митрополит Макарій.

Раніше керівник справами УПЦ Московського патріархату, митрополит Антоній заявляв із посиланням на джерела, що у листі вселенського патріарха йшлося про те, що "у виборах не можуть брати участь ані Філарет, ані Макарій".

15 грудня відбудеться об’єднавчий собор православних церков України. Українська церква Київського патріархату й Українська автокефальна православна церква делегують на нього архієреїв, тоді як єпископат Української православної церкви Московського патріархату заборонив своїм архієреям іти на це важливе зібрання УПЦ МП виступила проти надання Україні томосу, створення нової української православної цекрви – і стала антагоністом вселенського патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп від "Самопомочі" проти Томосу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити