image
 |  5 30 Січня 2020 | 23:59

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайний стан через коронавірус

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.

Джерело: NPR

Пряма мова очільника ВООЗ Тедроса Аданома Гебреєсуса:

"Оголошую надзвичайний стан міжнародного значення у сфері суспільної охорони здоров'я через глобальний спалах нового коронавірусу...

Головна причина (надзвичайного стану – ред.) не те, що відбувається в Китаї, а те, що відбувається в інших країнах. Ми найбільше занепокоєні тим, що вірус може потрапити в країни зі слабкою системою охорони здоров'я".

Деталі: Він також відзначив, що у такий спосіб ВООЗ намагається допомогти цим країнам.

Видання зазначає, що цей крок має сприяти активізації міжнародного фінансування.

Відповідно до процедур ВООЗ, три критерії декларації полягають у тому, що це "надзвичайна подія", що вона "становить небезпеку для здоров'я в інших державах унаслідок міжнародного поширення хвороб" і що вона "потенційно вимагає скоординованої міжнародної відповіді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі неадекватні батьки мучили 2-річну дівчинку в антисанітарії (ВІДЕО)

Водночас, в організації не сумніваються, що Китай зупинить його розповсюдження.

Як нагадує "УП", станом на четвер, у материковому Китаї зафіксовано 8149 випадків захворювання на коронавірус, у тому числі 171 смертельних випадків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити