image
 |  0 21 Березня 2021 | 17:40

Всі хворіють на коронавірус? На Волині поменшало хворих на грип та ГРВІ

У Волинській області інтенсивний показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі на коронавірусну інфекцію, становить 511,5 на 100 тисяч населення, що на 11 % нижче від епідемічного порогу.

Рівень захворюваності характеризується як низький. Перевищення зареєстрували у Ківерцівському районі, - повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі.

Вищі від середньообласного показники захворюваності – у Луцьку (1080 на 100 тис. населення), Любешівському (553) та Луцькому (646) районах.

Упродовж останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями знизилась на 6 % і становить близько 5,3 тис. осіб проти 5,6 тис. попереднього тижня. Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення – вона становить 48 % (захворіли понад 2,5 тис.) від загальної кількості постраждалих. Діти, які відвідують організовані колективи, становлять 69 %. Понад 3 % від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (83 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині розпочали ремонт дороги «Шацьк – Ратне» (ФОТО)

З початку епідемічного сезону перехворіли близько 113 тис. волинян – це 11 % населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано близько 3 тис. осіб, із них 61 % – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В. На сьогодні обстежено близько 600 осіб. Вірусів грипу не виявлено. В області встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити