image
 |  104 25 Січня 2024 | 16:16

Всі категоріям внутрішніх переселенців продовжать виплати до 1 березня

Усім категоріям внутрішньо переміщених осіб (ВПО) продовжать соціальні виплати до 1 березня 2024 року.

Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

"Враховуючи певні труднощі внутрішньо переміщених осіб, особливо у зимовий період, наприклад, знайти роботу, а також іще ряд додаткових обставин, які можуть ускладнити для них перепризначення допомоги як для ВПО, ми спільно з урядом, за ініціативою прем'єр-міністра вирішили абсолютно всім категоріям до 1 березня продовжити існуючі умови виплат", - пояснила вона.

За словами Жолнович, місяць продовження таких виплати потребує понад 6 мільярдів гривень.

"Це досить значна сума, проте ми її знайшли у своїх резервах і готові будемо всім громадянам в рамках закриття зимового періоду повністю продовжити виплати на тих умовах, які є", - додала міністерка.

Вона пояснила, що з 1 березня виплати автоматично будуть продовжені внутрішньо переміщеним пенсіонерам з низьким доходом, у яких пенсія менша за 9444 гривні.

"Тобто пенсіонерам з високим доходом рівнем доходу, з високими пенсіями допомога ВПО продовжуватись не буде. ... Ми також абсолютно автоматично продовжуємо допомогу для людей з інвалідністю першої та другої груп, дітям з інвалідністю, а також для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", - зазначила Жолнович.

Водночас буде продовжено виплати для внутрішньо переміщених родин, які працевлаштувалися торік, але мають невеликий рівень доходу, тобто менш як 9400 гривень на кожного члена сім’ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Ковельської райради вимагають відмінити результати аукціону з продажу надр на Старовижівщині

"Так само ми будемо продовжувати допомогу тим людям, які проживають на умовно безпечних територіях, але їхні діти не ходять у садочки через нестачу місць. Тоді ми будемо вважати, що мама не працює з незалежних від неї обставин, адже змушена здійснювати догляд за своїми дітьми", - додала глава Мінсоцполітики.

За її словами, уряд дуже гнучко підходить до кожної категорії переселенців, враховує всі обставини, які можуть у них виникати.

"Разом з тим наголошуємо, що всі, хто можуть працювати, мусять і мають працювати, тому що нам потрібно розвивати економіку", - підсумувала Жолнович. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити