image
 |  5 15 Червня 2019 | 13:12

Встелилися килимом: у будинку волинянина під підлогою поселився рій бджіл

Бджолиний рій – у житловому будинку. Величезна кількість комах оселилася в помешканні жителя Вигуричів Луцького району . Його семирічна донька Зоряна розповідає – коли побачила стільки бджіл, неабияк злякалася.

Бджіл шукали на горищі, навіть стіни довелося розбити. Та виявилося – рій оселився під підлогою.

Син Анатолія зафіксував бджолиний рій на телефон. Комахи килимом встелили землю під підлогою.

У соцмережах Анатолію порадили потравити комах дихлофосом. Декілька аерозолів і бджоли були вже не такими активними. Вигрібали комах разом із землею.

Михайло Кривобок – досвідчений бджоляр. Він каже, комах можна було зловити, а не труїти. Однак господар будинку поквапився, бо хвилювався за дітей. Пасічник розповідає, спекотна погода створює дискомфорт комахам і вони стають агресивними, тому краще їх остерігатися. Якщо бджоли завелися в будинку – їх потрібно якнайшвидше виселити.

Читайте також: У Луцьку посеред білого дня затримали чоловіка, який збував наркотики (ФОТО)

Фахівці кажуть – нині у бджіл триває період активного розмноження. Матки покидають рої і шукають нову домівку. Найчастіше – це гілки і дупла дерев, старі вулики, однак іноді вони оселяються і в будинках. У таких випадках радять звернутися за допомогою до спеціалістів.

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити