image
 |  0 15 Жовтня 2020 | 13:21

Всуперече колективу пологового будинку Луцькрада дозволила облаштування місць для хворих на ковід

Не дивлячись на протести трудового колективу пологового будинку, провладна більшість депутатів проголосували за облаштування інфекційного відділення для хворих на коронавірус.

Про це стало відомо під час сесії Луцькради, у четвер, 15 жовтня.

Із самого ранку біля стін міської ради відбувалась акція протесту медичного закладу.

Завідувач відділенням дитячої реанімації Віталій Богданович розповів, що лікарі та працівники медзакладу категорично проти того, аби у Луцькому клінічному пологовому будинку облаштовували корпус для прийому хворих.

Керівник управління охорони здоров’я Луцькради Володимир Лотвін зазначив у своєму виступі, що інфікованих щодня збільшується, тому постає нагальна проблема в облаштуванні пологового будинку під інфікаційний госпіталь. Однак, посадовець міської ради не зумів пояснити, чому раніше коли відомо було про цифри зростання хворих на коронавірус, не готували інші лікарні.

Луцька влада запевняє, що тимчасовий шпиталь повністю відокремлять від інших корпусів, зокрема за допомогою спеціальних перегородок.

Такі речі не подобаються трудовому колективу пологового будинку. Також медики заявляють про тиск місцевої влади на колектив закладу.

На початку сесії, секретар Луцькради Григорій Пустовіт не пускав до зали протестувальників. Ці всі речі ще більше збентежили медиків.

Під час сесії керівник пологового будинку Михайло Токарчук зауважив, що очолює медзаклад уже 14 років. За цей час вдалося створити висококласний колектив, що якісно надає послуги не лише лучанам, а й мешканцям інших міст.

«Мені боляче...Ми бачили і кров, врятували багато життів, у нас немає материнської смертності, інфікування медпрацівників коронавірусом...Це вказує на те, що люди – відповідальні, професійні», - наголосив Токарчук. Він закликав керівництво міста почекати з рішенням щодо розміщення «коронавірусного» шпиталю у пологовому.

У підсумку, 24 обранці громади проголосували «за» створення «коронавірусної» лікарні на базі пологового будинку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити