image
 |  2 14 Грудня 2020 | 13:28

«Втрата для науки, для історії Луцька присутня»: деталі щодо зниклої «трилінки» у центрі Луцька

Щодо робіт на вулиці Сенаторки Левчанівської. Акт обстеження з фотофіксацією складені і надіслані управлінню культури Волинської ОДА для реагування.

Про це повідомив Олександр Котис на сторінці у facebook.

"Цього можна було б уникнути, якби замовник робіт вчасно виконав умови ордеру і листа департаменту культури й забезпечили нагляд. Наразі археолог присутній. У підсумку все увійшло в те русло, в якому воно мало відбуватися з самого початку. Виходить much ado about nothing...

Чому? Зроблені фізично роботи і так були б зроблені. Яма так і так була б викопана в тій конфігурації, як вона і є. Єдина різниця - фіксація археологічною методикою знайденого у первинному контексті. А це: кераміка, деревина, бруківка. Це звісно ж має значення! Певна втрата для науки, для історії Луцька присутня. Наприклад, мене найбільше всього цікавить кінець траншеї біля вул. Б.Хмельницького. Як пригадуєте, тижнів зо три тому я вже писав про значну для цього району синагогу Ашкеназі, яка була поряд із цим краєм ями - на пішохідному переході вул. Б.Хм. Яма не потрапила ані на місце синагоги, ані навіть на її двір, позаяк яма - по центру дороги. Але все ж. Саме з таких маленьких фрагментів формується великий дискурс історії міста. В цьому випадку найцікавіше залишилося поруч, не копане. Потенціал можливих знахідок і закон вимагають археології в КОЖНОМУ випадку риття серйозних ям на території історичного Луцька!" - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині поліція натрапила на чоловіка, який за день до того пограбував магазин (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити