image
 |  0 14 Серпня 2021 | 09:11

Вузам рекомендували поселяти в гуртожитки лише вакцинованих студентів

Ректорам навчальних закладів Львова обласна комісія техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій рекомендує заселяти в гуртожитки лише вакцинованих студентів.

Це має допомогти попередити можливий спалах коронавірусу на початку навчального року, повідомили на засіданні ТЕБ і НС.

Також комісія вирішила, що темпи вакцинації потрібно збільшувати. Показник щеплень в області нижчий від середнього в Україні, за словами керівниці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталії Іванченко-Тімко.

"На Львівщині студентів понад 100 тисяч. Тож збільшиться ризик поширення вірусу Covid-19 здебільшого серед молоді. Члени комісії рекомендують керівникам навчальних закладів (зокрема, ректорам ВНЗ) заселяти студентів у відомчі гуртожитки тільки після повного курсу вакцинації від Covid-19", – повідомили в ЛОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада планує закупити близько 1 км нових килимів на 1 млн грн

Комісія також зобов'язала голів РДА взяти під особистий контроль процедуру вакцинальної кампанії на територіях, провести роз'яснювальні наради з головами громад, керівниками закладів охорони здоров'я, освіти, підприємств, представниками громадських організацій.

Водночас, немає ніяких нормативних документів чи вимог, згідно з якими поселення в студентські гуртожитки можливе тільки для вакцинованих осіб, заявив міністр освіти Сергій Шкарлет. Але університети мають автономію, вже багато років практикують дистанційне навчання, тому можуть на свій розсуд вирішувати питання організації освітнього процесу, за його словами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити