image
 |  4 30 Квітня 2020 | 19:13

Вже домовились: для Саакашвілі знайшли нову посаду, – Арахамія

Для колишнього президента Грузії та екскерівника Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі знайшли інший формат роботи в українській владі.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на брифінгу 30 квітня. 

"Голосів (за призначання Саакашвілі віцепрем’єром – ред.) вистачає, але Міхеіл Саакашвілі в останні кілька днів вів тривалі консультації з президентом, і вони знайшли інший формат, в якому вони будуть працювати. Нова посада", – повідомив Арахамія.

Разом із тим, він відмовився говорити, про яку саме посаду йдеться, пояснивши, що "це ініціатива президента".

При цьому Арахамія запевнив, що у випадку, якщо кандидатуру Саакашвілі все-таки пропонуватимуть на посаду віцепрем'єра з питань реформ, то в Раді будуть голоси за його призначення.

Нардеп додав, що про новий формат роботи з Саакашвілі повідомлять або 30 квітня, або на початку наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські консульства в Україні поновлюють видачу «трудових» віз

Передісторія віл УП:

У липні 2017 року Петро Порошенко позбавив колишнього президента Грузії та колишнього керівника Одеської обласної держадміністрації Міхеіла Саакашвілі українського громадянства, після чого його видворили до Польщі. 

У травні 2019 року Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України.

22 квітня 2020 року стало відомо, що Зеленський запропонував йому посаду віцепрем'єра з реформ – і Саакашвілі погодився.

Однак у Грузії заявили, що вони досі вимагають екстрадиції Саакашвілі, тож його призначення в український уряд погіршить відносини з Україною. Також там готові були викликати посла з України.К

Крім того, Саакашвілі не вдалося зразу переконати більшість фракції "Слуга народу" проголосувати за його призначення віцепрем’єром.

Згодом Саакашвілі говорив депутатам уже про позицію радника Зеленського.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити