image
 |  2 20 Грудня 2020 | 19:26

Вже третя країна Європи заборонила авіарейси з Британії через новий штам коронавірусу

Італія третьою у Європі після Бельгії та Нідердандів заборонила пасажирські авіарейси з Британії через виявлення в країні нового, більш заразного штаму коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на La Stampa.

"Повідомивши про це уряд Британії, ми спільно з міністром охорони здоров’я підпишемо постанову про призупинення авіарейсів з Британією", - зазначив глава МЗС Луїджі ді Майо, пояснивши, що це необхідно зробити для захисту країни.

Заборона ще не поширюватиметься на рейси, які мають прибути з Лондона сьогодні - таких понад 20.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мутований COVID: Лондон і південно-східний регіон Британії можуть «ізолювати» від іншої частини країни

Несподіване рішення може зламати плани багатьом італійцям, які проживають і працюють в Британії та планували летіти додому на Різдво.  

Перед цим про тимчасову заборону рейсів з Британії оголосили Нідерланди та Бельгія; до них може приєднатися і Німеччина. Як повідомляє німецьке Spiegel, у Німеччині також розглядають можливість заборонити авіарейси з Британії.  

Нагадаємо, напередодні прем’єр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну для частини Англії і скасування обіцяних послаблень на Різдво у зв’язку з виявленням нового штаму коронавірусу, що на 70% заразніший, ніж звичайний.  

За його словами, наразі вважається, що вакцина від коронавірусу все одно буде ефективною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон повідомив про мутацію вірусу: на 70% заразніший

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити