image
 |  4 22 Вересня 2018 | 11:36

Хакери запустили новий вірус, який викрадає банківські дані клієнтів

Хакери запустили новий вірус, який атакує користувачів Європи і краде банківські дані, - повідомляє "Укрінформ".


За даними компанії ESET, прихований банківський троян DanaBot вперше був зафіксований раніше цьогоріч в Австралії та Польщі, а тепер поширюється і в інших країнах — Італії, Німеччині, Австрії і станом на вересень 2018 року в Україні.
“DanaBot є модульним банківським трояном, який вперше був проаналізований Proofpoint в травні 2018 року після виявлення кампаній по поширенню шкідливої програми через шкідливі електронні листи в Австралії. Написаний в Delphi, троян має багатоступеневу і багатокомпонентну архітектуру, більшість функцій якої реалізовані за допомогою плагінів. На момент виявлення шкідлива програма перебуває в стані активної розробки", - йдеться в повідомленні.

Через два тижні після широко відомого поширення в Австралії, DanaBot був виявлений в Польщі. Згідно з дослідженням спеціалістів ESET, спрямована на Польщу кібератака все ще триває, і є найбільшою і найактивнішою на сьогодні. Для зараження жертв зловмисники використовують електронні листи, замасковані під рахунки різних компаній.
8 вересня 2018 ESET виявила нову атаку DanaBot, спрямовану на українських користувачів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судитимуть банду, що крала нафтопродукти на Волині та Львівщині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити