image
 |  2 7 Травня 2018 | 17:09

Хакери знайшли новий простий спосіб зламати смартфон

Діра знайшлася в браузерах.
Про це 07 травня 2018 року повідомляє сайт «Контракти».
Експерти в області кібербезпеки компанії VUSec розповіли про нову форму атаки на Android-смартфони. Фахівці з'ясували, що, використовуючи вразливість в апаратному забезпеченні Rowhammer, можна зламати смартфон менше ніж за дві хвилини. Раніше вважалося, що Rowhammer вражає лише комп'ютери.
Уразливість дозволяє зламати смартфон за допомогою стандартних розширень мобільного браузера і мови програмування JavaScript. Для цього в браузер необхідно ввести шкідливий код, який вражає микроархитектуру пристрою.
А потім хакери отримують доступ до даними, що зберігаються в осередках пам'яті. Експерти стверджують, що їм вдалося зламати старий Android-смартфон LG Nexus 5, використовуючи встановлені браузери Chrome і Firefox.
При цьому їм не вдалося зламати більш нові пристрої, але, на їхню думку, це лише питання часу. Співробітники Google і Firefox вже виправили уразливість в браузері.
Читайте нас у мережі Фейсбук, якщо бажаєте бути першими!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити