image
 |  0 7 Грудня 2017 | 10:07

«Я готовий віддати Саганюку безкоштовно цю землю», – депутат про замовну справу проти його родини

Депутату Володимир-Волинської міськради Ігорю Мацюку «пришили» корупцію за дві з половиною сотки землі, якими його родина користується з 1948 року.
Про це інформує наш власкор.
Прес-служба Волинської прокуратури написала, що обранець громади проголосував за затвердження технічної документації із землеустрою, а також за передачу у власність земельної ділянки в «Княжому місті» своїй матері.
Згодом депутата міськради визнали винними у вчинених правопорушеннях та призначили покарання у виді штрафу в розмірі 6800 грн.
Ввечері, 6 грудня 2017 року, у мережі «Фейсбук» Ігор Мацюк написав, що коментувати факт замовного приниження для нього – нижче рівня брудних шкарпеток. Він також звернувся до мера міста Петра Саганюка:
«Шановний Петре Даниловичу, (не зареєстрований у ФБ ) Ваші заступники (і замовники грязі ), колеги депутати, прихильники і опоненти, опозиціонери, і борці з «корупцією». Завтра, урочистий День – день місцевого самоврядування. Відмовляюсь від "премій" і грамот. Запрошую всіх небайдужих і Вас, в першу чергу, Петре Даниловичу, привітати мене (якщо можна), володимирського «алькапоне» зі святом, і заодно підтвердити Вашу відданість ідеям демократії і народовладдя. Прийдіть і подивіться моїй мамі, 78 літній жінці, Лідії Леонтіївні Поминкевич в очі… Зустрічаємось о 8 .00 . вул. Зимнівська "Берізка" (стоянка автомобілів)… Оглядини об’єкту моєї «корупції» гарантую !!! Сьогодні «мацюк» , завтра «ти, друже».

Вранці 7 грудня до обійстя Ігоря Мацюка з підтримкою завітали декілька колег-депутатів – Леонтій Дмитрук, Володимир Заєць та Василь Сусік. Також прибув відомий український бард і композитор Сергій Шишкін.


Разом оглянули «корупційні» володіння опозиційного депутата. А це – аж 2,5 сотки землі, якими його родина володіє з 1948 року. Решта землі навколо будинку приватизована, а ці сотки розташовані наприкінці їхнього городу і раніше за них сплачували орендну плату – 30 гривень щорічно.

Ігор Мацюк каже, що саме на цих «корупційних сотках» його мама вирощує капусту, тут також ростуть 4 фруктові дерева. Саме мама й вирішила приватизувати цю землю та на своє прізвище виготовила необхідні документи.
«Я готовий віддати Саганюку безкоштовно цю землю. Це не так політичне замовлення, як політична неприязнь. Не думаю, що правоохоронні органи самі знайшли маму депутата, яка під іншим прізвищем та ще й через пів року після голосуванням. Вони не бачать, що під міською радою роками продаються долари, автобуси зупиняються і везуть цигарки до Польщі, а знайшли нас. Я просто аплодую правоохоронцям. Показники виконані, влада підтримала і Володимир бореться з корупцією», – прокоментував ситуацію Ігор Мацюк.


На жаль, влада Володимира не проявила такої ж пильності, коли друг мера Саганюка – Руслан Мороз, будучи головою земельної комісії, виділяв земельні ділянки своїй тещі. Саганюк проігнорував і петицію від жителів міста з вимогою повернути громаді землю, яка, до речі, понад річкою, і рекомендації депутатської комісії із законності та правопорядку, яка просила звернутися до Володимир-Волинської місцевої прокуратури з приводу визначення законності надання земельної ділянки тещі Мороза.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити