image
 |  11 20 Вересня 2020 | 22:47

«Я тебе кохаю»: коли варто в цьому зізнатися?

Слова "Я кохаю тебе" дуже значимі для нас, тому ми часто опиняємося в замішанні: визнаватися в любові першими або дочекатися визнання від партнера? І чи існує цей ідеальний момент, щоб відкрити серце?

Час для зізнання

Кажуть, освідчуватися в коханні потрібно:

  • не раніше п'ятого побачення;
  • тільки через два місяці;
  • дочекавшись моменту, коли ви більше не можете тримати це в собі.

Радять не зізнаватися в коханні до, під час або відразу після сексу, або коли ви сильно схвильовані. Рекомендують не говорити це першими і, почувши зізнання, не давати відповідь, поки не проведете досить часу разом. Але очевидно, що тут немає точних формул.

"Для довгострокових і глибоких відносин важливо час, який перевірить щирість і готовність приймати один одного, незважаючи на життєві обставини, - кажуть психологи. - Тому говорити партнеру негайно про глибокі почуття і далекосяжні наміри як про щось вирішене було б, швидше за все, передчасно.

Партнер може розцінити поспішність як деяку легковажність. Однак існує і любов з першого погляду. І якщо ви відчуваєте сильні емоції, то чому б не відкрити їх? Не варто тільки забігати вперед, очікувати обіцянок. Можна просто насолоджуватися щасливим моментом.

Фази кохання

Всім потрібний різний час, щоб усвідомити глибину свого почуття і бути готовим до зізнання. Важливо враховувати і нашу гендерну приналежність. Чоловіки, як правило, роблять це раніше і з більшою готовністю. Згідно з дослідженнями, їм потрібно близько 88 днів, щоб вимовити "Я люблю тебе", в той час як у жінок цей проміжок становить 124 дня. 39% чоловіків освідчуються протягом першого місяця знайомства, і лише 23% жінок готові настільки стрімко озвучити свої почуття.

Ми по-різному проживаємо і усвідомлюємо, що зароджується почуття. Той, хто швидше закохується, може так само швидко охолонути. Як вчинити, якщо ви почули визнання в любові, але не готові у відповідь вимовити ці ж слова?

"Будьте чесні з собою і партнером, - радять психологи. - Не варто говорити слова, в яких ви не до кінця впевнені, тільки щоб не образити близьку людину. Якщо він вам подобається, скажіть йому про це і уточніть, що вам потрібен час, щоб усвідомити свої почуття".

Не варто витрачати час на любов з першого погляду, якщо це не відповідає вашим почуттям. Не менш глибокий зв'язок може виникнути і через деякий час. Але, якщо ви відчуваєте сильні емоції, не потрібно приховувати їх лише через те, що інший поки не готовий на відповідні прояви. Любов може розвиватися несиметрично, адже це почуття не живе за законами і правилами.

Можливо, перш ніж вимовити "Я кохаю тебе", вас будуть називати ласкавими іменами, говорити про те, що люблять у вас ті чи інші якості. Якщо людина рухається емоційною дорогою не настільки швидко, як ви очікуєте, це не означає, що її почуття недостатньо глибокі. Потрібно поважати її внутрішній психологічний темп, який може не збігатися з вашим.

"Ти любов усього мого життя"

Якщо ви говорите людині, що вона найбільша любов вашому житті, ви, можливо, ставите її в незручне становище. Адже очевидно, що і від неї ви очікуєте схожого зізнання. Так ви створюєте своєрідний рейтинг, негласно закликаючи партнера переглянути своє минуле.

Якщо ви не отримаєте зустрічної відповіді, це аж ніяк не означає, що він/вона сумнівається в своїх почуттях до вас. У кожній історії кохання може бути своя цінність. Закликаючи кохану людину робити вибір, ви ставите під сумнів значимість відносин, пережиті ним до зустрічі з вами.

Ствердження "Ти кохання всього мого життя", сказане на самому початку вашої історії, може викликати подив партнера, який поки не готовий зізнатися у відповідних почуттях. Чтоби почути ці слова у відповідь, може знадобитися більше часу, ніж ви очікуєте.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити