image
 |  0 26 Вересня 2020 | 21:07

Ягоди годжі: схуднення, віагра та інші унікальні властивості для здоров'я

Можливо, ви чули про ягоди годжі і їх користь для здоров'я. Їх історія як лікарської рослини йде корінням в Стародавній Китай. Багато людей використовують ягоди годжі для лікування захворювань очей, печінки і нирок.

Ці червоні ягоди, також відомі як лайчі, мають солодкий, злегка кислуватий смак. Часто вони бувають сушеними, як родзинки.

Якщо ви хочете додати більше поживних речовин у свій раціон, читайте далі, щоб вирішити, чи підходять вам ягоди годжі.

Ягоди годжі-хороше джерело вітамінів і мінералів, в тому числі:

Вітамін C

клітковина

залізо

вітамін А

Цинк

антиоксиданти

Ці ягоди містять всі вісім незамінних амінокислот. Порція в 30 грам забезпечує майже 10 відсотків вашої денної норми білка. Для фруктів це дивовижне кількість білка.

Через більш високий вміст клітковини або складних вуглеводів в ягодах годжі рівень цукру в крові буде підвищуватися повільніше, що знижує ризик падіння цукру в подальшому.

Перш ніж додавати ягоди годжі в свій раціон

Перед тим, як почати їсти ягоди годжі, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. Деякі компанії можуть сказати, що вони мають менше побічних ефектів, ніж ліки. Але ягоди годжі можуть взаємодіяти з будь-якими ліками, які ви в даний час приймаєте.

Уникайте додавання ягід годжі в свій раціон, якщо ви:

  1. приймаєте певні ліки, такі як антикоагулянти, ліки від діабету та ліки від артеріального тиску
  2. у вас алергія на фрукти

Недостатньо доказів того, що вагітні жінки можуть безпечно вживати ягоди годжі. Є деякі побоювання, що вони можуть викликати скорочення матки.

Одна четверта чашки ягід годжі також забезпечує 340 відсотків вашого споживання вітаміну А. можливо, ви захочете обмежити кількість споживаної їжі, щоб знизити ризик токсичності вітаміну А.

Ягоди годжі для імунітету

Підвищена імунна система і захист від грипу можуть йти рука об руку. Вітаміни в ягодах годжі можуть збільшити і підтримати і те, і інше.

Ранні лабораторні випробування з надійного джерела показали, що ягоди годжі допомагають підвищити ефективність вакцинації від грипу у старих мишей. Це важливо, оскільки вакцина проти грипу не завжди забезпечує адекватний захист від вірусу.

Це дослідження показує, що ягоди годжі можуть запобігти подальшим інфекціям у людей похилого віку, які отримали вакцину від грипу. Але пам'ятайте, ягоди годжі не замінюють захист від грипу. Переконайтеся, що вам і членам вашої родини роблять щеплення від грипу щороку.

Потенційна допомога при схудненні

Ягоди годжі приносять здорову енергію в невеликі порції. Їх багатий, солодкий смак і високий вміст клітковини допоможуть вам дотримуватися здорового харчування. Зверніться до них за легким перекусом, щоб не перестаратися під час їжі. Додайте їх в йогурт або салат так само, як і родзинки.

Їх харчова цінність як низькокалорійний варіант з низьким вмістом цукру робить їх ідеальною заміною іншим сухофруктам з більш високим вмістом цукру. Порція ягід годжі в 30 грам містить близько 100 калорій.

Антиоксиданти для очей і шкіри

Дослідження вказують на високий рівень антиоксидантів в ягодах годжі, особливо зеаксантину. Саме зеаксантин надає яскравий колір ягід годжі, шафрану і болгарського перцю.

Антиоксиданти захищають клітини від руйнування, коли вони піддаються впливу таких елементів, як дим і радіація. Більш того, продукти зі здоровим рівнем антиоксидантів часто містять багато клітковини і мало нездорових жирів.

У тому ж дослідженні "надійне джерело" також виявлено, що у літніх людей, які протягом 90 днів щодня приймали харчові добавки з ягодами годжі, було менше гіпопігментації і менше друзи або жовтих відкладень в очах.

Рівень цукру в крові

Солодкі ягоди годжі можуть стати вашим новим улюбленим додатком, якщо ви любите солодке. Ягоди годжі можуть допомогти:

  • знизити рівень цукру в крові
  • поліпшити толерантність до цукру
  • зменшити інсулінорезистентність
  • поліпшити і відновити клітини, які допомагають виробляти інсулін

Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж додавати ягоди годжі в свій раціон, особливо якщо ви приймаєте ліки для зниження рівня цукру в крові. Якщо ви почнете їх регулярно їсти, можливо, ви захочете частіше перевіряти рівень цукру в крові.

Підвищений тестостерон

Одне дослідження на щурах показало, що ягоди годжі значно:

  • збільшують кількості і руху сперматозоїдів
  • вкорочують час становлення ерекції і еякуляції
  • покращують сексуальну здатність
  • відновлюють рівні тестостерону

Дослідження показують, що ягоди годжі можуть бути альтернативою рецептам від еректильної дисфункції, таким як віагра.

Ягоди годжі-суперпродукт?

Деякі бренди можуть продавати ягоди годжі як суперпродукт. В одному дослідженні порівнювалися результати учасників, які щодня протягом 14 днів вживали сік ягід годжі, з результатами тих, хто цього не робив. Люди, які пили сік ягід годжі, повідомляли про збільшення:

  • енергії
  • спортивних результатів
  • якості сну
  • здатності зосереджуватися
  • спокою
  • загального благополуччя

Ця ж група повідомила про значно кращі результати при втомі, стресі і травленні.

У деяких заявах про користь для здоров'я також говориться, що ягоди годжі можуть:

  • збільшити тривалість життя
  • знизити серцевий ризик
  • знизити кров'яний тиск
  • зменшити біль при артриті

Одне попереднє дослідження з надійних джерел також стверджує, що ягоди годжі можуть лікувати ракові пухлини. Ягоди годжі містять хімічний компонент, званий бета-ситостерином. Це може допомогти зменшити розмір поганих клітин і викликати апоптоз або "клітинне самогубство" в пухлинних клітинах.

Але ці дослідження погано сплановані і мають непереконливі і незначні результати. Щоб підтвердити користь ягід годжі для здоров'я, необхідні додаткові дослідження.

Як використовувати ягоди годжі

Більшість супермаркетів продають сушені ягоди годжі в розфасованому вигляді і оптом. Ви також можете знайти їх у свіжому вигляді. Ставтеся до них як до родзинок або свіжих ягід. Змішайте їх з пластівцями для сніданку або йогуртом, додайте їх у свій мікс або пийте як сік або чай.

Ви також можете приготувати ягоди годжі з нежирною свининою або індичкою, щоб додати пікантної солодощі ситним стравам. Крім того, вміст в них вітаміну С допомагає організму засвоювати залізо з м'яса.

Для оптимальної користі для здоров'я зазвичай рекомендується вживання двох або більше порцій фруктів на день.

Обов'язково купуйте ягоди годжі в надійних джерелах, навіть якщо вони, як правило, дорогі. Відомо, що дешевші або імпортні бренди, що містять сульфіти. У деяких людей сульфіти можуть викликати алергічну реакцію.

Ягоди годжі зазвичай вважаються безпечними для більшості людей. Деякі люди повідомляють про легкі проблеми з травленням, коли вперше починають їх їсти. Це може бути звичайним побічним ефектом. Якщо у вас є які-небудь хронічні проблеми з травленням або шлунково-кишковим трактом, порадьтеся з лікарем, перш ніж використовувати ягоди годжі як лікувальний засіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити