image
 |  0 7 Грудня 2017 | 12:01

«Ягодин» працює з максимально допустимим навантаженням

З 1 грудня пункти видачі дозволів Державної служби України з питань безпеки на транспорті відновили видачу дозволів на поїздку по території Польщі при виконанні перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні.
Про це 07 грудня 2017 року повідомили у Волинській митниці ДФС.
До цього часу ця процедура була призупинена у зв’язку із закінченням (або несвоєчасним отриманням) дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень Республікою Польща.
Ковельський пункт видачі дозволів, зокрема, станом на 7 грудня видав їх більше 2,5 тисяч. Відтак, усі вантажні автомобілі, які в очікуванні дозволу накопичились на парковках прикордонних з Польщею волинських міст та селищ, масово вирушили в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Ягодин» для завершення митного оформлення в режимі «експорт». Відповідно, станом на 2 грудня в напрямку виїзду з України утворилася черга у 195 вантажівок, а 6 грудня станом на 20.00 у ній стояло уже понад 800 авто.
Волинська митниця ДФС роз’яснює, що згідно з технічними характеристиками та  міжнародними договорами з суміжною стороною максимально допустима здатність цього пункту  пропуску для вантажних автомобілів в режимі «експорт» становить 200 одиниць за зміну (400 за добу).
Митний пост «Ягодин» працює в штатному режимі, оформляючи за зміну на виїзд з митної території України від 190 до 215 транспортних засобів, проте таке навантаження є максимально допустимим, - пояснює начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Він закликає водіїв до розуміння, толерантності і взаємоповаги під час очікування перетину державного кордону та в ході здійснення митних формальностей. Зі свого боку, Волинська митниця ДФС вживає усіх можливих заходів для забезпечення ритмічності та оперативності митних процедур.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити