image
 |  2 8 Липня 2020 | 23:35

Як абітурієнтам отримати відстрочку від призову? – пояснення МОН

Вступники, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову, можуть отримати відстрочку. Міністерство освіти та науки погодило відповідне рішення з Генеральним штабом ЗСУ.

Про це повідомляє «24 канал».

Для цього у МОН звернулися з відповідним листом до приймальних комісій. Міністерство закликало приймальні комісії проводити попередню реєстрацію вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову.

«Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри та на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року», – запевнили у Міносвіти.

Важливо: мовиться про випускників коледжів та університетів, які бажають продовжити навчання за наступним ступенем освіти. Саме вони можуть на підставі довідки отримати відстрочку від весняного призову до 1 жовтня 2020 року..

Міносвіти надало відповідні роз’яснення приймальним комісіям щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову.

У Міносвіти нагадали, що весняний призов, який через пандемію коронавірусу був перенесений на травень – липень, не стосується громадяни віком 18 – 19 років. Адже вони можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою (відповідно до розпорядження уряду №179-р).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині вимагають скасування державної закупівлі в освітній сфері на 1,6 мільйона

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити